Повернутися до звичайного режиму

Талановиті діти краю здійснили екскурсійну мандрівку до столиці України

/Files/images/_DSC0081.JPG

У День захисту дітей для обдарованої молоді краю, переможців конкурсів та олімпіад, дослідників Малої академії наук відділом освіти, молоді та спорту за підтримки Семенівського відділення товариства "Чернігівське земляцтво" було організовано туристичну подорож до міста Києва.

Столиця. Місто зустріло гостей помірним літнім теплом та довгими заторами на дорозі. Біля стадіону "Динамо" імені Валерія Лобановського нас чекали представники земляцтва, які підготували для юних талантів цікаву та насичену програму. Почалося все з екскурсії футбольною ареною. Прес-аташе клубу провів учнів Семенівщини коридорами музею клубу"Динамо", розповів про історію футбольних здобутків команди. Відчути атмосферу футбольних конференцій діти змогли, побувавши в залі засідань на кріслах за якими дають інтерв'ю легенди футболу, відомі діячі спорту. На згадку про відвідини стадіону прес-аташе вручив дітям та гостям пам'ятні подарунки з символікою клубу. Посприяв проведенню екскурсії стадіоном динамівців головний лікар столичного клубу, наш земляк - Шморгун Андрій ( народився в с.Радомка).

У чому цінність води та в якій кількості її слід пити? З цим питанням можна звернутися до Google, але читати суху інформацію нецікаво, набагато краще послухати пізнавальну розповідь у музеї води міста Києва, що і зробила талановита молодь Семенівщини, відвідавши споруди першого київського водогону. Екскурсоводи відкрили дітям таємниці історії води, розповіли, звідки ми отримуємо її, та показали цікаві фокуси з нею. Охочі змогли побувати в середині мильної бульбашки та погладити рибок. Отримавши новий багаж знань про воду, екскурсанти вирушили до парку.

Маріїнський парк. Про історію вічного кохання через роки учні дізналися біля пам'ятника закоханим.

У програмі подорожі була екскурсія майданом та по вулиці Інститутській, гідом якої виступив уродженець Семенівщини, відомий український скульптор Іван Липовка. Він провів дітей місцями доленосних подій часів Революції гідності, розповів про зіткнення та протести, про жертви героїв Небесної сотні.

Останньою зупинкою в нашому маршруті був палеонтологічний музей імені академіка В.О. Топачевського. У ньому юні слухачі дізналися про історію розвитку рослинного та тваринного світу на території України, починаючи з появи життя до сучасності. Трьохметрові скелети прадавніх створінь викликали захвати і здивування, велетенські кістяки мамонтів, великорогого оленя, шерстистих носорогів перенесли дітей у світ льодовикового періоду.

Отримавши нові враження, насолодившись красою Києва, дізнавшись більше про світ, що нас оточує, та про сиву давнину століть, що прихована історією та таємницею, діти поверталися додому. Для талановитих і обдарованих літній сезон був розпочатий у Києві, а попереду їх чекає період канікул. Бажаємо їм добре відпочити, набратися з сил та натхнення для сходження на нові вершини інтелектуальних та спортивних олімпів.

Поїздка до столиці стала можливою завдяки представникам Семенівського земляцтва та за безпосередньої підтримки голови відділення Євгена Миколайовича Клименка, висловлюємо їм велику вдячність за всебічну допомогу у вихованні дітей та молоді Семенівщини.

/Files/images/_DSC0036.JPG

/Files/images/_DSC0046.JPG

/Files/images/_DSC0020.JPG

/Files/images/_DSC0091.JPG

/Files/images/_DSC0096.JPG

/Files/images/_DSC0064.JPG

/Files/images/_DSC0026.JPG

/Files/images/_DSC0068.JPG

/Files/images/_DSC0055.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 441

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.